Amb l'entrada anterior hem pogut veure que els hàmsters i els peixos no són iguals en morfologia, però si que són éssers vius vertebrats que formen part del regne animal. Tot i així, les seves diferències es reflecteixen ja que són de diferents espècies. Mentre que un pertany al grup dels mamífers, l'altre pertany al dels peixos.
Ambdues espècies són éssers vius, per tant, compleixen les funcions vitals: nutrició, relació i reproducció. Per tant considerem important estudiar aquests tres aspectes de la vida del peix.
Nutrició
Què mengen els peixos? Els nostres peixos mengen preparats alimentaris amb totes les propietats per substituir aquells aliments que podrien trobar en llibertat. Ara bé, tots els peixos mengen el mateix?
Després d'informar-nos hem vist que els peixos poden ser:
- Carnívors com el tauró
- Herbívos com peix cirurgià
- Omnívors com la sardina
Segons les nostres observacions creiem que els nostres peixos són omnívors ja que els donem menjar preparat que conté tant substàncies animals com de plantes. A més a més, vam observar la peixera dels nostres companys que tenen espècies molt semblants a la nostra, i vam veure que una de les femelles quan va parir es va menjar algunes de les seves cries. Aquest fet ens va ajudar a corroborar la nostra idea.
Des d'un principi ens vam preguntar com els peixos es reparteixen el menjar. Després d'un mes alimentant-los, hem vist que està present la "llei de la supervivència", és a dir, quan els llencem el menjar se l'emporta aquell que surt primer a la superfície per agafar-lo. Ens vam adonar, però, que un dels peixos, el Marlin, s'espera a que l'aliment caigui cap el fons de la peixera sense cap pressa.
Observar aquest fet ens ha ajudat a veure que els peixos no tenen sentiments i, per tant, no saben compartir perquè no tenen valors. Cosa que afecta a l'hora de relacionar-se com veurem quan parlem de la segona funció vital, la relació.
Observar aquest fet ens ha ajudat a veure que els peixos no tenen sentiments i, per tant, no saben compartir perquè no tenen valors. Cosa que afecta a l'hora de relacionar-se com veurem quan parlem de la segona funció vital, la relació.
Aquest tema anterior l'hem relacionat amb un altre dels dubtes sorgits al principi: Per què surten a la superfície? Tot i que no tenim una resposta científica, després d'haver observat els moviments dels nostres peixos, pensem que surten pensant que pot haver menjar.
Una altra cosa que ens ha cridat l'atenció i ens ha fet sorgir noves preguntes és el fet que els peixos obren la boca per menjar, com tots els animals, però clar ells estan envoltat d'aigua. Això ens fa qüestionar-nos si traguen aigua al menjar. Com és una pregunta en la qual ens agradaria centrar-nos, seguirem observant i farem una entrada relacionant aquesta pregunta amb la respiració dels peixos, perquè pensem que és possible que al respirar també també es produeixi aquest fet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada